gps nunspeet

+31 (0)341-256004

+31 (0)341-256098

info@gps-nunspeet.nl

sales@gps-nunspeet.nl

proces

Levende aanvoer

gps-logo-aaDe levende aanvoer gebeurt met het AA systeem. Het easy load modules systeem is het meest gebruikte diervriendelijke systeem dat wereldwijd wordt gebruikt voor het vervoer van kuikens. Dit systeem is goed te reinigen en gemaakt van duurzaam materiaal. Bij de vangploegen en de boeren is dit een goed geaccepteerd systeem. De opslagcapaciteit van de loshal is +/- 80.000 levende kippen.

Plukafdeling

GPS beschikt over twee pluklijnen van het merk Linco. Er worden op de ene lijn 9.200 stuks kuikens en op de andere 11.000 stuks kuikens per uur geplukt.

Panklaar

Op deze afdelingen worden de organen en alle slachtbijproducten verwijderd. Hier worden op vier keurplaatsen alle kuikens gekeurd. GPS heeft zestien keurmeesters in dienst die zijn opgeleid door de overheid. De keurmeesters staan weer onder toezicht van de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit). De twee panklaarlijnen zijn een combinatie van het merk Linco en Meyn. Op deze panklaarlijnen worden elk uur ruim 20.000 kuikens verwerkt.

gps-proces

Organen

Alle nekken, magen en levers worden door middel van een pompsysteem met gekoeld water verpompt naar de inpakafdeling waar ze gelijk worden doorgekoeld en verpakt om een houdbaarheid van minimaal 10 dagen te garanderen.

Koeling

De lengte van de koellijn bedraagt 1200 meter. Hier vindt een snelle koeling plaats door een gerichte koude-luchtstroom die grotendeels door het kuiken heen gaat. Dit geheel geautomatiseerde koelproces brengt de kerntemperatuur van het geslachte kuiken in korte tijd terug tot 2 á 4 °C. De eventuele groei van bacterieën wordt hierdoor stop gezet.

gps-koeling

Vanuit de verwerkingsruimte gaat het product daarna direct naar de koelcel (2 °C) voor opslag en verlading naar de klanten.

Verwerkingsruimte

GPS beschikt over twee gekoelde verwerkingsruimtes (8 °C). Eén lijn heeft twee delenlijnen en de andere heeft drie delenlijnen. Doordat wij de kuikens in de delenverwerking per lijn voorsorteren op gewicht kunnen wij per delenlijn aansturen welk gewicht en welk product we willen maken.

Krattenwasserij

GPS heeft twee krattenwasmachines met een capaciteit van 2400 kratten per uur per machine. Ook de pallets worden hier gewassen. Deze krattenwasmachines ontstapelen en stapelen de kratten geheel automatisch. Het totale proces bestaat uit voorwerken, wassen, ontsmetten en naspoelen.

© Copyright 2018

Ontwerp & realisatie: Provalue